Laatste update : /fotoserie -2021 /fotoseries-2019 / 2018-fotoseries /          

Der Boede Koudekerke

1964 - 2014

Het was erg leuk weer even terug te zijn waar ik 50 jaar geleden heb gewerkt....

Toen ik op facebook las dat Der Boede in Koudekerke nog eenmaal opengesteld werd voor het publiek wilde ik daar toch nog graag even een kijkje nemen. Als kind woonden wij bij dichtbij Der Boede en heb er de aanbouw zien voltrekken van de *vleugels* Beatrix en Irene die werden aangebouwd aan het hoofdgebouw Der Boede. En ik was er ook bij toen Koningin Juliana diezelfde *vleugels* officeel kwam openen.Toen Ter Poorte werd gebouwd was dat voor ons als kinderen een leuke speelplaatst. 

Later heb ik een aantal jaren gewerkt in voornamelijk de Beatrix-vleugel, maar ook in het hoofdgebouw. Niet bejaardenverzorgster, maar als werkster in de huishouding. Tenslotte moest er geld verdient worden om later te kunnen trouwen.Toen ik na 50 jaar weer rond liep in Der Boede leken de ramen die ik toen mocht zemen veel kleiner, jammer dat we niet in de kelder konden kijken en op de zolderkamertjes waar ik toen wel mocht komen om ze schoon te maken.

Helaas heb ik maar 1 fototje uit die tijd die gemaakt is aan de achterkant van de Beatrix-vleugel. In 1964 was een fototoestel nog een luxe artikel. Er is veel veranderd in vijftig jaar maar het was goed het allemaal nog een keertje te zien!

Met dank aan mijn schoonzoon die dit ritje naar Koudekerke mogelijk maakte.

Meer info over Der Boede op: http://www.johanverbeeld.nl/der-boede.html 

2011. Mattie's website
Joomla template by TG